Here we go again
29-08-2025
"Beste Loïs, je hebt je laatste tentamen succesvol afgerond en mag daarom naar het buitenland voor een intensieve taalcursus Chinees."
05-02-2026
"Beste Loïs, je bent geselecteerd om naar de stad Xiamen in China te gaan samen met 14 anderen."
18-03-2026
"Beste Loïs, je bent officieel toegelaten aan de universiteit Xiamen, we verwachten je 13 april in de les, tot dan."
Vanaf het eerste moment dat ik wist dat ik toegelaten was om opnieuw naar het buitenland te gaan, wist ik het, het is tijd voor een nieuwe blog. Tijd om de ruim 40 mensen die geabonneerd zijn op mijn blog, op de hoogte te stellen van het nieuwe avontuur. Maar toch deed ik het niet. Het valt me zwaar om te weten dat mijn lieve oma mijn nieuwe verhalen en avonturen niet meer mee mag maken. Ze noemde me altijd haar Wereldreiziger! Maar ben ik dat dan nu nog steeds? Nu zij er niet meer is? Ze zou heel graag willen dat haar 'stoere' kleindochter weer de wereld overvliegt om iets te doen wat ze eigenlijk doodeng vindt. De titel Oma's Wereldreiziger verdien je helaas niet zomaar, dus daar ga ik weer.
De naderende vertrekdatum heeft de knop omgezet om toch te gaan schrijven, als een voorproefje om iedereen wakker te schudden, de verhalen komen er weer aan! En eerlijk gezegd heb ik er ook wel weer zin in. Niet altijd natuurlijk, er zijn genoeg momenten dat ik denk: "Nederland is ook mooi hé, en wat denk je van de Nederlandse taal? Prachtig!" Maar ik zet deze gedachten opzij, en ga er gewoon voor. 7 april stap ik op het vliegtuig naar Beijing om daar over te stappen naar Xiamen. Waar ik de aankomende 2 maanden zal proberen de Chinese taal nog betere onder de knie te krijgen. Na 2 maanden, wat belooft om intensieve maanden te worden, is het tijd voor ontspanning, nou ja een soort van. Ik plak er een maandje achteraan om te reizen, samen met mijn vriendin Jelma, die helemaal vanuit Nederland me op komt zoeken. Wat een rijkdom dat dat kan!
Dus dan weten jullie dat even weer, ik ga weer op reis. Dit keer met meer context en kennis in mijn achterzak, met meer ervaring in het reizen en een betere Chinese woordenschat. Reis je mee?
Oma's Wereldreiziger
Loïs Ernst
Ga ervoor. Je kan het
Heel veel succes en mooie herinneringen maken👌
Oh meid wat spannend en wat goed dat je zover bent gekomen respect hoor. Ik zie jou verhalen met veel plezier tegemoet. Ik kan me voorstellen dat dit voor je ouders Diaz Kevin en Tim ook heel spannend is....
Let’s go girl! We reizen graag met je mee. X
Heel veel succes Loïs. Geniet ervan 😘
Lois, wat tof dat je dit doet én dat wij mee mogen lezen.
Je verwoordt het prachtig...
Trots op jou
hey loïs
alvast een hele fijne reis,en ik ga je zeker
volgen.veel plezier👍
dikke 😘
Succes meid 🍀we gaan je weer volgen. Oma kijkt vast met je mee 💫😘
Super Loïs, natuurlijk ga ik je weer volgen, succes en veel plezier!
Heel veel succes en veel plezier met het reizen. Wat je oma betreft, ik mis haar ook nog steeds. Veel liefs van mij.🤗
Een hele goeie reis!!! Maak er een mooie tijd van ❤️